Stayhard.dk
Kurv
5 tip til, hvordan du bliver grillkongen

Sådan bliver du en rigtig bliver du en rigtig grillmester

Nu må det være slut med forkullede pølser, seje bøffer og tragiske grøntsagsspid. Det er tid til at kaste grillhandskerne og komme ind i kampen. Her får du nogle tip til at blive en mester ved grillen.

Tekst: Pål Johansson


Hold styr på tingene!
Ordentligt og ryddeligt, rent og pænt. Når du griller på en rengjort rist, holder orden rundt om grillen og har fuldstændigt styr på de ting, du skal grille, bliver det ikke kun nemmere, sjovere og bedre – du kommer som en ren bonus til at se ekstremt prof ud.

Ha' tålmodighed
Du har sikkert hørt det før, men det tåler at blive gentaget: Vent, til grillkullene er blevet grå i farven, inden du lægger maden på. Gløderne er tit bedst, når man har sunket den sidste bid af koteletten. Brug rigtigt kul, og brug en grillstarter eller lad alternativt tændvæske baseret på etanol klare de perfekte gløder.

Where the magic happens!
Det er ikke nogen god idé, at du overhovedet forsøger dig som grillmester med en engangsgrill. Invester i stedet i en rigtig variant med stor grilloverflade og sidebord i metal. Tænk på, at du også kan eksperimentere med forskellige typer rygeflis for at skabe nye smagsindtryk.

The heat is on
En sand grillmester har styr på temperaturer og grilltider og ved i hvilken rækkefølge, ingredienserne skal smides på risten. Øvelse gør mester, så prøv dig frem, og test grillning af kød, fisk, grøntsager og frugt, som du ikke plejer at lægge på grillen.

Redskabstjek
Drop redskaber i plast, og brug i stedet dine penge på en stor metalpincet og en stegepalet. En stålbørste til rengøring og en grillpande med huller i, perfekt til kartofler og champignoner, kan du også med fordel købe. Har du desuden en rulle aluminiumfolie, en grillhandske og en flaske vand ved hånden, så har du i hvert fald udstyret som er en grillmester værdigt.