Kan man matche brune sko med sorte bukser? | Stayhard
Kurv

Kan man matche brune sko med sorte bukser?

Det længe ventede svar på det klassiske stilspørgsmål.

Tekst: Pål Johansson


Et stort no-no eller et rungende hell yeah? I årtier har man fortvivlet revet sig i håret over, om man kan matche brune sko med sorte bukser eller ej. Her har I det endegyldige svar på den gamle stilregel.

Forældede stilregler
Det nemme og lidt uigennemtænkte svar på, om man kan matche brune sko med sorte bukser er nej, særligt når det gælder et sort jakkesæt. Stilguruer af den gamle skole ville aldrig tillade farvekombinationen brun-sort, da det i deres øjne nærmest fremkalder kvalme. Men hvis vi ser bort fra sure gamle mænd for en stund, så er sandheden, at du sagtens kan skeje lidt ud og bryde de fleste forældede stilregler.

Match til perfektion
Et par mørkebrune sko fungerer nemlig strålende til et par sorte jeans, specielt hvis du fuldender looket med et mørkebrunt bælte. En tidløs regel, som altid er god at huske på, er altid at matche dit bælte med skoene. Det gør en stor forskel på slutresultatet og bidrager desuden til, at dit outfit ser velovervejet og gennemtænkt ud. Hvis du tilsætter et flot ur med en rem i samme brune nuance, kan du indkassere stilpoint på højt niveau.

No go!
Er du ved at forberede dig til århundredets bryllupsparty, hvor dresscode er mørkt jakkesæt, bør du undgå brune sko. Her står stilreglerne stadig stærkt, og du er sikrest, hvis du følger dem – hvis det da ikke er dit mål at blive festens sort-brune får.