Stayhard - Overshirt
Kurv

Overshirt

- Hvad er en overshirt egentlig, og hvordan bruger jeg den bedst?


Er det en skjorte? Er det en jakke? Som navnet antyder, er det per definition en ”udenpå-skjorte”, men ligner ikke en skjorte. Præcis hvad der tæller som en overshirt, vil vi prøve at finde ud af nedenfor.
Nutidens store trend som det ser ud, begyndte omkring 2015. Begrebet overshirt er vokset til sin helt egen produktkategori og kan se ud på forskellige måder og i en overflod af forskellige materialer. Med knapper eller lynlås foran. Dette multifunktionelle stykke tøj giver et varmt lag, et afslappet look og ikke mindst alle de fordele en almindelig jakke har uden at være for varm.

Overshirt kaldes undertiden skjortejakke eller "shacket" (sammensætning af shirt og jacket på engelsk), og den har referencer, der går langt tilbage i historien. Alt fra tidligt arbejdstøj til militærtøj, fra outdoor-varianter til teknologisk hiking- og klatreudstyr. Fra Grunge, til Preppy, til Streetwear.

Nedenfor finder I varianter, som vi synes er værd at fremhæve lidt ekstra.

Hvilke typer overshirts findes der?


Workwear Overshirten som arbejdstøj har flere hundrede år på bagen. Den fungerede som et praktisk og beskyttende lag for f.eks. minearbejdere, jernbanearbejdere og håndværkere. De var ofte lavet af et slidstærkt materiale, såsom bomuldstwill eller kanvas, med funktionelle lommer og grove sømme. Disse blev tidligere kaldt Chore-Coats, Loco-Jackets, eller Jungle-jackets.

Stærke brands i dette segment i dag er bl.a. Carhartt og Dickies. En workwear-overshirt fungerer godt både med en skjorte og en hættetrøje, eller hvorfor ikke en fin striktrøje indenunder.


Hverdagsstil Overshirts i lidt finere materiale giver et både stylet og afslappet udtryk. Det kan f.eks. være hør, fløjl, børstet uld eller blød ruskind. Match med et par almindelige bukser og en poloshirt eller ensfarvet skjorte. Stærke brands i dette segment er bl.a. Wood Wood og Legends.

Flonel Mange tænker måske først og fremmest på Kurt Cobain, når de ser en ternet skjorte, men faktum er, at uld og bomuldsflonel er superklassisk. Ternede, stribede eller ensfarvede – betyder ikke noget, alt fungerer.

Match med jeans og T-shirt med print eller en anden mønstret overdel. Sammen med dine favoritsneakers får du et rigtig skarpt streetwear-look med klassisk tøj. Stærke brands i dette segment er f.eks. Samsøe Samsøe og Lee.

Shop overshirts her