Stayhard - Utility Fashion
Kurv

Utility Fashion

– Hvad er det og hvordan nailer jeg looket?


Utility er et begreb, som bruges stadigt oftere inden for mode. Som ordet indikerer, så handler det hele om funktion, men ikke på bekostning af form, hvis vi har noget at skulle have sagt.

Når du vælger utility-produkter gør det ikke bare dit outfit mere praktisk, men også virkeligt trendy. Taktisk funktionsmode er nemlig blevet et tilbagevendende indslag både på gaden og hos de store modehuse.

Utility-trenden har været her noget tid, men har på det seneste gradvist bevæget sig fra militærtøj og workwear til det mere teknisk funktionelle. Men vi ser stadig mange militærklassikere som f.eks. bomberjakker og camouflagetøj – og så er workwear-overshirten mere aktuel nu end nogensinde før. Noget mindre klassisk er derimod at det er fluefiskerveste og hikingbukser, som sætter stilen på catwalken.

Nedenfor viser vi det tøj, du skal bruge for at opnå den rigtige stil.


Hvordan bærer jeg cargobukser? Når det handler om bukser, så kan der næsten ikke være for mange lommer. Sidelommer, lårlommer, ankellommer - det hele fungerer. Tænk over, hvilken silhuet der passer bedst til dig, og gå efter jordnære farver, som f.eks. kaki, greige, ecru og beige.

Hvis du vil optimere looket kan du vælge camouflage i stedet for ensfarvet og hvis du vil have et mere diskret look så fungerer sort altid. Tilføj en vest og et par grove sneakers, så er dit outfit komplet.


Hvordan vælger jeg utility-jakker og veste? Det er let at vælge den rigtige jakke til dit utility-outfit. Tænk bomberjakker, cargojakker, windbreakers og overshirts. Alt sammen overtøj, der med fordel kan bæres som lag på lag for at skabe et varierende udtryk. Vælg en jakke i en jordnær tone for at ramme det rigtige adventure look.

Forskellige typer veste er et andet must utilitylooket og også praktiske i overgangene mellem sæsonerne. De fleste casual veste fungerer, men prikken over i'et er stadig en utility-vest i nylon. En vest kan bæres helt enkelt over en t-shirt, når vejret tillader det, eller som yderste lag over din hoodie eller jakke, når der er brug for det.

Accessories til utility En stærk detalje i denne trend er forskellige typer nylon- og tekstiltasker som bæres på kroppen. Bæltetasker, skuldertasker, kameratasker - alt sammen sikre kort.

Udover tasker, så er forskellige typer army-inspirerede bælter og ure vigtige for looket.


Matchende sko til utility Her anbefaler vi en teknisk løbesko med grov sål, der er beregnet til at klare de fleste typer terræn. Grove såler, slidstærke og tekniske materialer er nøgleordene her.

Til de allermest modebevidste og modige matches camobukserne og nylonvesten med et par tekniske og fodformede sandaler. Husk – behold strømperne på!

Shop utility stil her