Hvad skal man tage på til barnedåb? | Stayhard
Kurv

Hvad skal man tage på til barnedåb?

Du begynder at komme op i alderen, når kammeraterne begynder at få børn og børnefødselsdage og barnedåb snart er lige så almindelige som weekendernes privatfester og ture på natklub. Men hvad skal du egentlig tage på til en barnedåb? Vi har svaret! Vi guider dig til den rigtige påklædning til barnedåben.

Tekst: Pål Johansson


Normalt er der en lidt mere casual dresscode til barnedåb end til f.eks. et bryllup, men der findes nogle fællesnævnere. På den ambitiøse dåbsindbydelse vil der muligvis være angivet dresscode, og ellers kan man jo lige give værtsparret et kald.

Den formelle dåb
Til større dåbsfester er dresscode ofte "Mørkt jakkesæt". Det betyder, at du bør klæde dig i et sort eller mørkt jakkesæt, hvid skjorte eller skjorte i en diskret farve, sorte sko og valgfrit slips eller butterfly. Kan piftes op med en vest og et flot lommetørklæde, hvis du er i humør til det.

Den lidt mindre formelle dåb
Er det en mindre formel dåb, bruger man ofte "Blazer/Jakkesæt", hvor du kan slå dig lidt mere løs, men det er alligevel ikke helt ukompliceret. Hvis du ved, at det ikke bliver så formelt, fungerer det fint at tage en blazer eller jakke på i valgfri farve, en buks i en anden farve og enten skjorte eller bluse. Hvis festen er en anelse mere formel, gør du klogest i at vælge jakkesættet. Mønstret eller ensfarvet jakkesæt, skjorte og slips, gerne i lyse nuancer, hvis det er forårs- eller sommerdåb. Hvis du slet ikke kan beslutte dig, så er et mørkt jakkesæt altid et godt valg. Men du kan med fordel skifte den hvide skjorte ud med en mere farvestrålende variant. Og drop altid hvide og sorte slips eller butterfly til barnedåb.

Den helt uformelle dåb
Har værtsparret ikke sagt noget om dresscode, så betyder det, at du bare kan komme som du er. Huller og pletter er dog no go. Vælg en fed skjorte og et par behagelige bukser frem for det slidte hverdagstøj.