Stayhard - Staycation Tips
Kurv
STAYHARDS

Staycationtips

Hvad er staycation, og hvordan fungerer det? Hvis du ikke selv kan tage til Middelhavet, så må Middelhavet ganske enkelt komme til dig. Hold ferie derhjemme, og gør det med lidt ekstra stil.

Nedenfor har vi lavet en liste med tip til, hvordan du kan få det til at føles som Rivieraen i din dagligstue. Byt playaen ud med parketgulvet.

___

Start dagen som damerne i Genoa med en rigtig stærk kop kaffe. Gerne en espresso, ellers bør du investere i passende mørkristet kaffe til at overdosere i kaffemaskinen. Væk med latteglasset, server det i en espressokop. Så skal der bages croissanter!


Croissanter – Ingredienser
16 stk.

25 g gær
2½ dl mælk
1 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
8 dl hvedemel
350 g køleskabskoldt smør
1 æggeblomme (til pensling)

Sådan gør du
Bland smuldret gær med fingervarm mælk, og rør det sammen til gæren er helt opløst. Lad blanding stå i ca. 10 min
Slå et æg ud i gærblandingen, og rør sammen uden at piske for hårdt. Tilsæt salt og sukker.
Hæld melet i lidt ad gangen, og ælt massen til en smidig dej. Lad hæve i 1 time med viskestykke over.   
Rul dejen ud til en firkant. Dæk halvdelen af dejen med et lag af tynde smørskiver og fold derefter den anden halvdel over. Du kan klemme kanterne lidt sammen, så smørret ikke løber ud.  
Rul dejen ud igen, læg flere smørskiver på halvdelen af dejen og fold sammen. Gentag mindst seks gange.   
Afslut med at rulle dejen ud til en firkant. Skær dejen i små firkant som foldes diagonalt til trekanter. Rul den brede ende mod spidsen og bøj i enderne. Læg croissanterne på en bageplade med bagepapir.
Sæt ovnen på 225 °C. 
Lad croissanterne hæve under klæde i ca. 30 minutter. Pensl dem med æggeblomme og bag dem i 10-15 minutter.

___

Til dig, der hverken har tid eller lyst til at bage din egen morgenmad, anbefaler vi at gøre som damerne i Antibes og gå ned til boulangeriet eller kort og godt din nærmeste bager. Husk at købe et rigtig godt lyst brød, der også kan bruges til frokosten. Når morgenmaden er klaret, er det tid til at nyde et spil Backgammon eller Othello for virkelig at komme ned i gear. Når vinderen er kåret eller kedsomheden har taget over, er det tid til at begynde at forberede frokosten. Vi foreslår ferieklassikeren Croque Monsieur.


Croque Monsieur – ingredienser
Portioner 4

8 skiver hvidt brød, ikke for tykke
4 skiver kogt skinke (eller røget)
4 skiver ost
1 æg
3-4 dl mælk
Sennep

Sådan gør du
Smør brødskiverne med lidt smør. Læg skinke på 4 skiver, smør lidt sennep på og dæk med osten og de resterende brødskiver med smørret nedad.
Pisk æg og mælk sammen, og vend brødene hurtigt uden at de bliver gennemvåde.
Steg brødene i smør på en pande, eller anbring dem i sandwichgrillen.  
Server med en grøn salt og en håndfuld letsaltede chips.   

___

Efter at have spist som en kræsen 11-årig på chartertur, er det tid til at lave lidt derhjemme inden aftenens aktiviteter.

For eksempel at lægge stribede badehåndklæder frem og hænge farvestrålende lyskæder op, så det giver illusionen at være kun få meter fra Middelhavet. Nu er det tid til at skrue op for musikken med Buena Vista Social Club for fuld udblæsning og forberede eftermiddagens aperitivo og boulemesterskab.


Aperitivospritz – Ingredienser

Alkoholfri mousserende vin
Crodino, eller lignende bitter sodavand
Danskvand
Appelsinskiver eller mynte
Isterninger

Sådan gør du
3 dele alkoholfri mousserende vin
2 dele bitter sodavand
1 del danskvand 
Masser af isterninger, toppet med appelsinskiver eller mynte 

___

Med caribiske toner fra højttalerne og en drink i hånden, er det nu tid til aftenens boulemesterskab. Hvis I ikke kan eller orker at tage ned i parken, foreslår vi, at I investerer i et boulesæt af gummi, så I kan kæmpe om den ultimative sejr hjemme i stuen. Del jer op i hold og find på holdnavne. Find trashtalk'en frem og sæt i gang!

Når alle er blevet uvenner, og der er fundet en vinder, er det tid til aftensmad. Nedenfor finder I opskriften på den ultimative italienske tomatsauce til pasta, pizza eller lasagne.


Tomatsauce – Ingredienser
Portioner 4

1 rødløg
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 dl olivenolie
1 spsk grøntsagsbouillon
3 spsk tomatpuré
En sjat rødvin eller balsamicoeddike
1 tsk honning
400 g flåede/hakkede tomater
Oregano
Parmesanost

Sådan gør du
Hak rødløg og hvidløg og steg på middelvarme i en kasserolle sammen med olivenolie, indtil løgene er helt bløde.
Tilsæt tomatpuré, krydderier (vent med oregano), vin/balsamicoeddike og bouillon og lad småkoge.
Tilføj tomaterne og lidt olivenolie og honning. Lad det stå og simre under omrøring, og krydr til sidst med oregano.  

Til pasta: tilsæt oliven eller kapers og top med parmesanost.  
Til lasagne: læg hvert andet lag pastaplader, tomatsauce og mozzarellaost.  
Til pizza: tilsæt valgfri topping til tomatsaucen og mozzarellaosten.   

Nyd maden i fred og ro med drikkevare efter eget valg, og lad aftenen blive til nat i godt selskab.   
  


Nedenfor finder du ferietøj til alle sommerens anledninger. Sov, stå op, gentag.
See all clothes